OM FÖRETAGET

Kunskap är till för att föras vidare.

Om BioLogik

BioLogik arbetar i huvudsak med föreläsningar och konsultuppdrag inom biologi, främst med inriktning på artkunskap och

ekologi i marina och bräckta vatten, till exempel restaurering av blåstång och andra makroalger, men också trädgårdsekologi.


Bland tjänsterna finns även faktagranskning av texter, dykuppdrag och eftersök/dokumentation med ROV(remotely operated vehicle) ner till 100 m djup.


BioLogik drivs av mig, Ellen Schagerström, som har en doktorsexamen i växtekologi med inriktning marin botanik samt flerårig erfarenhet som forskare och föreläsare på universitet och högskolor samt utbildad pedagog med inriktning biologi/naturkunskap på gymnasienivå.

Sedan 2018 är jag medlem i ArtDatabankens expertkommitté för makroalger. Jag har ett brett nationellt och internationellt kontaktnät med specialkompetens från forskarvärlden, konsultfirmor, organisationer och myndigheter.


Med yrkesdykarcertifikat A40, IDSA level 2 samt Dykledare A40 arbetar jag vid behov som yrkesdykinstruktör på YRGO yrkesdykarskola i Svanesund.


Utöver ordinarie uppdrag bedriver jag mycket forskningskommunikation, främst genom Tångbloggen och Algpodden, men även genom medverkan på evenemang som ForskarFredag, PADI Womens Day, Vetenskapsfestivalen och liknande.


Jag åtar mig även frilansuppdrag som reseledare för researrangörer som Temaresor, Jambo Tours och Gränslösa Resor. Jag har bland annat lett resor med fokus på natur till Alaska, Indonesien och Madagaskar, samt vandringar i Provence.


Bland BioLogiks kunder återfinns bokförlag, gymnasieskolor, konsultfirmor, kommuner, länsstyrelser och universitet.


Företaget BioLogik registrerades 2021 och drivs för närvarande som enskild firma. Företaget är huvudsakligen placerat i Stockholms län, men arbetar även från Västra Götalands län och tar uppdrag i hela landet.